Romania Through My Eyes… » Blog Archive » Poiana Stanii Regale – Sinaia

Poiana Stanii Regale – Sinaia

Author: Mihai Zamfiroiu  //  Category: ^ORASE, ^SINAIA, Poiana Stanii Regale - Sinaia

 

Bine v-am regasit!


Revin cu imagini romanesti , din nou montane.

Dupa o binemeritata odihna la COTA 1400 (la hotelul situat aici obisnuim sa ne refugiem noi cand nu mai suportam orasul si agitatia),am hotarat sa mergem sa vizitam si o altfel de Sinaia, o parte mai putin cunoscuta turistilor : POIANA STANII REGALE.

Dupa cum veti vedea in imagini, vom descoperi un taram cu o nota regala si bineinteles o oaza de verdeata, frumusete si liniste, de unde cu greu veti reusi sa va intoarceti catre casa.

Puteti ajunge destul de usor pe un drum forestier accesibil chiar si masinilor obisnuite; dupa cum v-ati dat seama, drumul se afla undeva pe la jumatatea traseului catre Cota 1400; exista si imagini cu acesta in postare …

Poiana este situata la baza versantului Piatra Arsa, la o altitudine de 1270m , de aici putandu-se pleca catre diferite trasee mai usor sau mai greu de parcurs.

Toata aceasta zona face parte din Parcul Natural Bucegi, fiind o arie speciala de conservare.

In poiana exista o cabana bine utilata, plasata chiar langa stancile de aici ; si ele fiind bineinteles o atractie a zonei.

Stancile Franz Joseph (caci asa se numesc!) au fost amenajate in timpul domniei familiei regale, cu trepte si balustrade, pentru ca de pe terasa acestora sa se poata admira o arie intinsa din valea Prahovei.

Poiana era destinatia favorita a plimbarilor, pe jos sau calare, a membrilor Casei Regale, un loc retras de odihna, liniste si meditatie, dar functiona si pentru protocol : distinsii invitati luau contact direct, in cadrul unor serbari campenesti romanesti, cu traditiile, obiceiurile, oamenii locului, dar si cu mancarurile specifice zonei.

De aici se pot vedea: Sinaia, Predealul, Piatra Arsa, Caraimanul, Paduchiosul, Jepii Mari, Piatra Mare, Postavarul si Piscul Cainelui.

Pe varful stancii, un intreprinzator a instalat un telescop cu fise foarte util, care va poate ajuta sa observati in conditii si mai bune zonele amintite mai sus.

Va recomand cu placere acesta zona mirifica, unde ma voi intoarce de fiecare data cu placere.

Imaginile au fost postate in ordine inversa…

Un 2 mai linistit si odihnitor, va doresc.Numai bine.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HARTA LOCATIEI (+New : indicatii rutiere!):

Click pe locatia respectiva de pe mapa, apoi „Directions”, dupa care va aparea un map route in care puteti vedea traseul, timpul in care poate fi parcurs, indicatii si distanta rutiera in km dintre oricare localitati din Romania sau Europa vis-à-vis de locatia din postare.
[mappress mapid=”43″]


Tags: , , , , , , , , , , , ,

7 Responses to “Poiana Stanii Regale – Sinaia”

 1. VasiaUVI Says:

  Salut,Mama ce dor de munte mi-ai facut…Cu toate ca stau in Sibiu, cu muntele aproape e mai greu sa ajungi unde vrei fara masina :(Sper ca weekend-ul viitor sa merg la un gratar undeva!

 2. mihaizzz Says:

  Buna ,Si tu mi-ai facut un dor de Sibiu…Este orasul meu de suflet, chiar daca nu am nicio legatura cu el !!!numai bine.

 3. Viorel Iraşcu Says:

  Mihai, vezi ca la mine nu este actualizata acesta postare.Sper sa fie numai la mine.Verifica totusi si la altii. Daca intri la mine vei vedea ca ultima postare este de acum 3 luni!Cu respect.

 4. sebi_2569 Says:

  interesante imagini; bravo

 5. mihaizzz Says:

  @sebi_2569 :iti multumesc.

 6. SIMONA Says:

  Apropo de apeluri gratuite de la mine .chiar functioneaza am sunat eu.ca nu as fi pus pe blog daca nu mergea.o zi buna

 7. Anonymous Says:

  really an eye opener for me.- Robson

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.